U godini kada obeležava 25 godina postojanja na tržištima širom sveta, Stara Sokolova rakija je nagrađena sa dve medalje na prestižnom međunarodnom ocenjivanju pića International Wine & Spirit Competition (IWSC) u Londonu.
U konkurenciji od preko 3.000 uzoraka jakih alkoholnih pića iz celog sveta, žiri sastavljen od degustatora koji imaju mnogo više iskustva sa viskijima, konjacima i džinovima nego sa voćnim rakijama, dodelio je Staroj Sokolovoj medalje za kvalitet.
Stara Sokolova je učestvovala sa dve rakije od šljive koje su dostupne Britanskim kupcima (Stara Sokolova šljiva 12 i Stara Sokolova šljiva 7) i oba proizvoda su nagrađena medaljama. Stara Sokolova šljiva 12 je osvojila srebrnu, a Stara Sokolova šljiva 7 bronzanu medalju.
Ponosni smo što su naši proizvodi osvojili priznanja na jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja, kod stranaca koji nemaju mnogo iskustva sa rakijama i što smo stručnu englesku javnost upoznali sa kvalitetom naših rakija. Ova priznanja otvaraju put za bolje prihvatanje voćnih rakija iz Srbije od strane konzumenata u inostranstvu.

https://iwsc.net/results/detail/102129/stara-sokolova-12-yo-plum-brandy
https://www.iwsc.net/results/detail/102127/stara-sokolova-7-yo-plum-brandy

Pogledajte i ovo

Comments are closed.