loader image

Česta pitanja

Gde i kako mogu da kupim Staru Sokolovu?
Staru Sokolovu možete naći u marketima i vinotekama, u svim većim gradovima Srbije. Popunite upit na kontakt strani, a mi ćemo vas rado povezati sa našim kolegama ili uputiti na najbližu adresu.
Da li radite isporuku za inostranstvo?
60% proizvodnje Stare Sokolove rakije se izvozi, zbog čega vašu omiljenu rakiju možete naći po celom svetu. Za više informacija popunite upit na kontakt strani ili nam pišite putem društvenih mreža.
Da li su rakije Stara Sokolova starile?
U našoj ponudi imamo rakije od šljive, dunje i kajsije koje su starile u hrastovom buretu. Pored njih imamo i “bele” rakije, koje su odležavale u inertnim inoks sudovima, 1 do 3 godine dana, radi harmonizacije i ujednačavanja.
Da li mogu da čuvam rakiju u zamrzivaču?
Voćne rakije, a posebno odležale rakije iz bureta, nije preporučljivo držati na ekstremno niskim temperaturama u zamrzivaču. Rakija se neće zamrznuti na temperaturama do -250C, ali ovako niske temperature prikrivaju fine mirisne note kvalitetnih voćnih rakija i nećete osetiti svo bogatstvo mirisa i ukusa. Pojedini zamrzivači mogu spustiti temperaturu i ispod -250C. U tom slučaju može doći do mržnjenja rakije u boci.
Koju sortu šljive koristite za pravljenje rakije?
U proizvodnji Stare Sokolove rakije koristimo požegaču, ranku, trnovaču i čačansku rodnu.
Koji med koristite u rakijama sa medom?
Livadski med iz Zlatiborskog okruga.